bad i Halmstad

Det finns en mängd olika badplatser att välja på i Halmstad för den som vill bada i havet. En av de mer udda platserna är Svärjarehålan som ligger i Tylösand. Hit är det många som åker enbart för att bada även om det inte är någon fin sandstrand som välkomnar besökarna ner i vattnet. Det är främst stora stenar som ligger i vattenbrynet vilket gör att det bästa sättet att ta sig i vattnet är via den ståltrappa som finns. Men det är relativt grunt vilket gör att barnfamiljerna med fördel kan komma hit och bada. Det är även handikappanpassat vilket gör det mycket enkelt för de som sitter i rullstol att ta sig ner i vattnet.

Det som däremot främst utmärker badet är inte att det är handikappanpassat eller dess steniga strand. Det är istället att det här bjuds på Sveriges enda snorkelled. Ett spännande sätt att upptäcka djur och naturlivet under vattenytan. Leden är 200 meter lång och snirklar sig jäms med kusten. På tio olika platser finns skyltar som informerar den som snorklar om de arter som finns i närheten av där man snorklar.

En orsak till att snorkelleden just byggdes upp här är just den fina natur som bjuds under ytan. På vissa platser är det stora mängder av tångruskor som skapar den ”djungel” som både fiskar, andra djur och de som snorklar trivs i.

Leden har funnits sedan 2013 och är ett led i att öka intresset för det marina livet. Samtidigt är det även en turistattraktion och något som uppskattas av både de som främst uppskattar snorklingen och de som vill lära sig mer om djur- och naturliv.

För de som blir intresserade och vill ha mer information om leden och dess djur- och naturliv finns flera foldrar att ladda hem från Halmstad.se. Bland annat kan lärare ladda hem elevmaterial som går att använda i undervisningen samt lärarhandledning som riktar sig till lärare på mellanstadiet.